Nieuws

Bouw Alpine isolatie loopt gestaag4 november 2016

Alpine Isolatie wordt steeds beter zichtbaar op de Elsmoat. De bouw van het pand loopt gestaag! Hieronder ttreft u een foto aan van het aanzicht op dit moment.

Nieuwe organisatie op de Elsmoat: Lierenshop.eu28 oktober 2016

Aanstaande maandag start Lierenshop.eu met de bouw van een nieuw bedrijfspand op de Elsmoat. Het pand wordt daarmee tweemaal zo groot als het voormalige pand waar Lierenshop.eu in Rjissen is gevestigd. Aan het begin van het nieuwe jaar zal Lierenshop.eu zich er gaan vestigen op een perceel van 1400 m2. Lierenshop levert wereldwijd diverse soorten lieren voor allerlei toepassingen.

Veel belangstelling voor de Elsmoat, 21 oktober 2016

Bijna wekelijks voert de gemeente Wierden en Rijssen-Holten gesprekken met diverse belangstellenden die zich willen vestigen op de Elsmoat. We hopen jullie op korte termijn meer informatie hierover te kunnen vermelden. voor het actuele kavelaanbod kunt u de volgende pagina raadplegen.

Elsmoat verwelkomt Alpine isolatie, 8 juni 2016

Vanaf het eerste kwartaal in 2017 zal Alpine isolatie uit Rijssen zich gaan vestigen op de Elsmoat!

Alpine isolatie, een groeiende organisatie, is gespecialiseerd in o.a. spouwmuur isolatie, bodemisolatie en het impregneren van buitenmuren.
Ze bedienen zowel consumenten als bouwbedrijven en woningcorporaties. Na de zomer zal Alpine isolatie starten met de bouw. Tussentijds zullen we u op de hoogte brengen van de vorderingen.

Elsmoat volop in ontwikkeling, 8 juni 2016

Industrieterrein de Elsmoat is volop in ontwikkeling. Diverse aanvragen verlopen op dit moment via de gemeenten, waarvan een aantal reserveringen en aantal in vergevorderd stadium qua onderhandelen. Zodra hierover meer bekend is, houden we jullie hiervan op de hoogte!

Geïnteresseerd om op de Elsmoat te gaan vestigen? Voor informatie & aankoop van een kavel op het bedrijventerrein kunt u terecht bij Dick Roessink of Henk van Triest op het telefoonnummer 0546-580838 (loket Bouwen & Wonen).  

Glasvezel mogelijkheden, 5 januari 2016

Er zijn inmiddels meerdere glasvezel providers actief op industrieterrein de Elsmoat. Dit heeft ervoor gezorgd dat de maandelijkse glasvezelkosten aantrekkelijker zijn geworden. Wilt u weten of een glasvezelaansluiting interessant is voor uw organisatie of wilt u meer informatie over de te koppelen ICT diensten zoals hosted telefonie?

Neem contact op met Patrick Toenink van DataVisual op het telefoonnummer 0547-380777.

Hofman Animal Care, 2e helft van 2016 op de Elsmoat, 23 december 2015

De Elsmoat krijgt versterking van een nieuwe organisatie. Hofman Animal Care gaat met boerenwinkel.nl een hal van 8.000 m2 resliseren. De organisatie verhuisd medio de tweede helft van 2016. Hofman Animal Care is momenteel nog gevestigd aan de Rijssensestraat te Wierden. 

Gemeente in gesprek met 6 organisaties, 23 november 2015

Een paar maand geleden konden we melden dat de gemeente Wierden in onderhandeling was met twee organisaties. Helaas zijn deze trajecten nog niet afgerond. Ondertussen zijn er meer gegaardigden voor industrieterrein de Elsmoat. Op dit moment voert de gemeente gesprekken met een stuk of zes organisaties.  Zodra er nieuws is zal het gepubliceerd worden op de website.

Gemeente in afrondende fase met 2 organisties, 18 augustus 2015

Op dit moment is de gemeente Wierden in afrondende fase met de verkoop van behoorlijke kavels aan twee organisaties. Het is nog niet zeker of zij dit jaar al zullen starten met de nieuwbouw. Meer informatie hierover volgt later.

Biochem breidt locatie uit, 27 juni 2015

Biochem, gevestigd op het industrieterrein de Elsmoat breidt haar bedrijfslocatie uit met een kavel naast het pand van 1000 m2.

Biochem is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van producten ter vermindering van het antibiotica gebruik in de veehouderij.

Steeds meer organisaties over op hosted telefonie, 15 januari 2015

Steeds meer organisaties gaan over op hosted telefonie. Echter wat houdt het in en wat zijn de voordelen ervan? In dit korte nieuwsbericht willen u hiervan op de hoogste stellen.

Hosted telefonie, wordt ook wel het bellen via internet genoemd. Bij bellen via internet wordt er gebruik gemaakt van een internetverbinding, waarbij het spraakverkeer over het internet gerouteerd wordt (denkend aan ADSL, SDSL of glasvezel). Het voordel van hosted telefonie is dat het naast een kostenbesparing die het kan opleveren, diverse functionaliteiten biedt die zorgen voor een optimale bereikbaarheid. U kunt hierbij denken aan doorverbindingsmogelijkheden, welkomstteksten, vast-mobiel bellen etc.  

Meer informatie over hosted telefonie kunt u vinden op de website van DataVisual die als partner op de Eslmoat vertegenwoordigd is.

Gemeente in gesprek met diverse geïnteresseerden, 12 november 2014

De gemeente Wierden is op dit moment in gesprek met diverse organisaties uit Enter en Rijssen om zich te gaan vestigen op de Elsmoat. Helaas kunnen we nog geen concrete organisatienamen noemen, vanwege de onderhandelingen. Meer nieuws hierover volgt zodra de overenkomsten zijn getekend.

Müller Transport uit Rijssen gaat zich vestigen op de Elsmoat, 31 oktober 2013

Müller transport uit Rijssen gaat zich op de Elsmoat vestigen op een kavel van ca. 6000 m2. Zij bouwt een multifunctioneel bedrijfsgebouw geschikt voor op- en overslag van stukgoederen. Tevens zal er een bedrijfswoning gerealiseerd worden. Voor Muller Transport, die nu in haar huidige vestiging in Rijssen de beschikking heeft over ca. 3.750 m2 bedrijfsterrein, betekent dit een flinke uitbreiding. Zij hebben hierbij het streven om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Eind november zal er gestart worden met de bouw en zal naar verwachting in de bouwvakantie van 2014 gereeed zijn. Hercuton heeft de opdracht gekregen om het te gaan bouwen. Teunis Groep neemt het voormalige pand van Müller transport in Rijssen.

Gerhard Muller, directeur Muller Transport zegt in een toelichting: "Ook in deze tijden moet je vooruit blijven kijken. We groeien uit onze jas en hebben behoefte aan meer ruimte voor de op- en overslag, maar ook voor de was- en werkplaats. In het nieuwe pand kunnen we ook opslagcapaciteit aan onze klanten bieden, waardoor wij de transporten nog efficiënter kunnen inplannen. Alleen in Enter hadden we de mogelijkheid dit te realiseren inclusief een bedrijfswoning"

Mogelijk een bedrijfsverzamelgebouw op De Elsmoat, 23 september 2013

De Marne Vastgoed uit Rijssen is van plan om op bedrijventerrein De Elsmoat een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Komende week zal er een gesprek plaatsvinden tussen de Gemeente Wierden en De Marne over de aankoop van een kavel hiervoor. De plannen zijn er om twaalf unites variërend in omvang van 50 tot 150 vierkante meter
voor ZZP `ers en kleine zelfstandigen te creëren. Meer hierover volgt.

Gemeente Wierden in gesprek met diverse partijen, 27 augustus 2013

Op dit moment is de Gemeente Wierden met diverse partijen in gesprek. Hierover kunnen helaas nog geen uitspraken over gedaan worden. We hopen dat we binnenkort het een en ander hierover kunnen vertellen op de website. Wilt u informatie over de Elsmoat als potentiele locatie voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met Dick Roessink of Henk van Triest op het telefoonnummer 0546-580838 (loket Bouwen & Wonen, gemeente Wierden).

Diverse kavels in optie, 6 mei 2013

Er zijn diverse acties lopende op industrieterrein de Elsmoat. Op dit moment zijn er een zestal kavels die in optie staan. Daarnaast is de gemeente bezig met een organisatie, waarvan over twee weken duidelijk wordt of deze organisatie ook een optie plaatst voor de Elsmoat. Is de Elsmoat een interessante locatie voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met Dick Roessink of Henk van Triest op het telefoonnummer 0546-580838 (loket Bouwen & Wonen, gemeente Wierden).